top of page
10-PhotoRoom.png
Search
  • Writer's pictureSanja Starešinić

TKO SAM JA?

Prošle godine u 10. mjesecu započela sam još jednu edukaciju, za Mindfulness trenera. Odmah na prvom satu edukacije suočila sam se sa svojim velikim otporom. Jutarnja meditacija. Toliko godina sam ju vješto izbjegavala.

"Nemam ja vremena ujutro za to." "Već se i onako teško dižem ujutro." "Pa već se ustajem u 6, neću se valjda ustajati još ranije zbog meditacije." "Popodnevna/večernja meditacija je jednako dobra."

Kako sam se uspjela dogovoriti sa sobom i ipak isprobati jutarnju meditaciju već sam pisala u jednom ranijem postu, u ovom tekstu želim se fokusirati na nešto drugo.

Kako sam se počela osjećati nakon par dana (4-5) prakticirajući jutarnju meditaciju? Počela sam se lakše razbuđivati, više nisam bila "njurgava" i usporena ujutro, više mi se nije događalo da se do podne vučem po svijetu nerazbuđena i zijevajući.


Ono što je najzanimljivije, sad je prošlo 8 mjeseci od te promjene. Sad kad razmišljam o tome jako teško se mogu prisjetiti toga kako sam se prije ponašala. Jednostavno imam taj novi osjećaj u sebi i živim s njim svaki dan, onoga prije se ni ne sjećam. Tko je bila ta Sanja koja je ujutro njurgala, teško se spremala za izlazak u novi dan, vukla se i zijevala do podne? Tko je ova Sanja koja se lakše razbudi, spremi i izađe u novi dan, koja ne zijeva do podne, al isto ne pije kavu ujutro?

Stvarno je fascinantno kako je moguće postati drugačija osoba, funkcionirati skroz drugačije nego prije i to prije kao da nije ni postojalo, kao da je bio neki drugi život, kao san...


TKO SAM JA?

I koliko me određuju osobine?

Jer osobine su uvijek nestalne...koliko god se mi grčevito držimo za njih u identifikaciji nas samih.

Zato ne mogu prihvatiti kad netko kaže: "Ja sam takav/takva i tu se ništa ne može" Ne mogu prihvatiti jer znam da to nije istina. Sve što želite mijenjati-možete! Za početak dovoljno je definirati što želite mijenjati i donijeti odluku o promjeni.

Nemojte se ustručavati potražiti pomoć, nadahnuće, motivaciju, promjena je previše bitna da bi čekala.Sanja Starešinić, coachComments


bottom of page