INDIVIDUALNI RAD - COACHING

  • Želite li živjeti sretan i ispunjen život u skladu s vašim vrijednostima?

  • Koliko puta ste imali osjećaj da ste zaglavili? Imate neki cilj i stojite na mjestu, pred sobom vidite samo prepreke, nemate energije ni motivacije, niti znate kako naprijed?            "Drugima kao da sve lakše uspijeva, nisam rođen(a) pod sretnom zvijezdom!"

  • Koliko puta vam se ponovila ista situacija? Započeli ste novu vezu s novim partnerom, ali vam se ponavlja priča s bivšim partnerima?                                                                    "Pa kako mi se ovo opet događa?"

  • Koliko puta vam se desila situacija na poslu, u partnerskom ili obiteljskom odnosu kad se jednostavno niste uspjeli zauzeti za sebe?                                                           "Zašto ne mogu reći ne?"
     

  • Radite posao koji ne volite, a nemate snage za promjenu niti znate što bi u stvari željeli raditi?                                                                                                          "Koja je uopće moja životna svrha?"

Ako ste se pronašli u nekoj od ovih situacija tada je za vas      individualni rad!

ŠTO JE INDIVIDUALNI RAD?

Individualni rad, eng. coaching je profesionalni i povjerljiv odnos između klijenta i coacha. Temelji se na otvorenosti, iskrenosti i integritetu.


Tijekom procesa uz određena pitanja coacha i primjenom coaching tehnika klijent osvještava svoje resurse, rješava blokade i ograničenja, mijenja uvjerenja i obrasce ponašanja i na taj način sam dolazi do rješenja. Zbog toga coach ne mora biti stručnjak za neko područje, ali će kroz pitanja i primjenom coaching tehnika dovesti klijenta u stanje u kojem će znati rješenje svog problema.

Ovo je vrlo važno jer klijent kroz taj proces preuzima odgovornost za svoj život te će biti sposoban za daljnji samostalni razvoj koji počiva na njegovim vrijednostima, ciljevima i ishodima.

Svaki coaching proces je jedinstven i ovisi o pojedinom klijentu jer svaka osoba je jedinstvena. Tehnike biram prema tome koje će dati najbolje rješenje za pojedinog klijenta.

Coaching nije mentoriranje, savjetovanje niti terapija.

KOJA JE ULOGA COACHA?

Uloga coacha je podržavajuća i sastoji se u tome da postavlja pitanja i da primjenom coaching tehnika usmjerava klijenta prema željenom cilju. Klijent sam odabire temu/cilj na kojem želi raditi i prema tome coach odabire tehnike koje će ga najbrže dovesti do cilja.

Coach stvara pozitivno okruženje, postavlja pitanja, aktivno sluša, traga za idejama, prati ostvarivanje plana, motivira i podržava klijenta.

Coach ne savjetuje, ne nudi rješenja, nema čarobni štapić.

Vjerujem da svi već imamo u sebi sve potrebne resurse, stoga ja kao coach osiguravam da klijent kroz proces sam dođe do rješenja jer samo klijent zna što je najbolje za njega.

KAKO IZGLEDA TIJEK COACHINGA?

Nakon što me kontaktirate dogovoriti ćemo uvodni sastanak na kojem ćemo se upoznati, analizirati trenutno stanje, predstaviti svoja očekivanja te definirati temu/cilj na kojem želite raditi.

Kroz iduće coaching susrete primjenom određenih pitanja i coaching tehnika radit ćemo na vašem cilju i kako doći do cilja uz pomoć resursa koje već imate u sebi, kako maknuti blokade i strahove, kako se motivirati, kako preuzeti odgovornost za svoj život i živjeti u skladu sa svojim vrijednostima.

Svaki početak susreta započinjemo time što se promijenilo od prošli put, a završavamo aktivnostima koje još možete poduzeti na putu do svog cilja, kratkoročno i dugoročno.

Coaching se odvija individualno u dogovoreno vrijeme dinamikom od najmanje jednog susreta u dva tjedna.

Svaki susret traje 60 minuta.

U radu koristim tehnike iz NLP-a i Mindfulnessa te podržavajuće energetske tehnike, individualno i ovisno o temi/cilju koji je klijent definirao.

Ako ste u ovome prepoznali da bi vam coaching mogao pomoći te ako ste motivirani za promjenu i za život kakav zaslužujete, dogovorite uvodni coaching sastanak!

Zanima li te coaching kao poslovno savjetovanje u smjeru poslovne izvrsnosti?